Ingineria şi managementul cercetării şi inovării
Detalii
Descriere
CUPRINS
- INOVAREA. NOȚIUNI DE BAZĂ
- 1.1. Inovarea – definiții
- 1.2. Categorii de inovații
- 1.3. Căile de introducere a noului
- 1.4. Clasificarea produselor
- MANAGEMENTUL INOVĂRII PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR
- NOILE PRODUSE – INGINERIA VALORII
- 3.1. Concepte de bază
- 3.2. Ingineria valorii
- 3.3. Funcţiile produsului analizat
- 3.4. Concepţia funcţională de abordare a valorii de întrebuinţare în studiile de ingineria valorii
- 3.5. Dimensionarea economică a funcţiilor
- 3.6. Aplicarea ingineriei valorii la produse - stabilirea temei
- CERCETARE – DEZVOLTARE
- 4.1. Cercetare – dezvoltare –noțiuni teoretice
- 4.2. Interfața cercetare – dezvoltare – marketing
- 4.3. Fazele de realizare și costurile unui produs nou
- 4.4. Finanțarea cercetării
- MANAGEMENTUL TRANSFERULUI DE TEHNOLOGIE
- 5.1. Tehnologia. Concepte generale
- 5.2. Abordarea sistemică a tehnologiei – premisă a transferului de tehnologie
- 5.3. Agenţiile şi resursele implicate în transferul de tehnologie
- 5.4. Modele ale transferului de tehnologie
- 5.5. Necesitatea evaluării transferului de tehnologie din perspectivă economică, socială şi politică
- PROPRIETATEA INTELECTUALĂ
- 6.1. Considerații generale
- 6.2. Aspecte legislative
- 6.3. Formele proprietății intelectuale
- 6.4. Condiţii ce se impun operelor protejate prin legea dreptului de autor
- 6.5. Obiectul și conținutul dreptului de autor
- 6.6. Protecţia proprietăţii industriale
- 6.7. Clasificarea creaţiilor tehnice
- 6.8. Contrafacerile
- 6.9. Managementul proprietăţii intelectuale
- 6.10. Transferul proprietății intelectuale
- INOVARE ÎN ELABORAREA TEHNOLOGIILOR DE TRATAMENT TERMIC – STUDIU DE CAZ
- 7.1. Argument
- 7.2. Baza de date a aplicaţiei (interfața Back-End)
- 7.3. Interfața aplicatiei. Formularele aplicaţiei
8 INOVARE ÎN EVALUAREA RESURSELOR UMANE – STUDIU DE CAZ
- 8.1. Argument
- 8.2. Descrierea criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale
- 8.3. Procedura de măsurare şi de evaluare a performanţelor profesionale individuale
- 8.4. Criterii de evaluare a posturilor TESA
- 8.5. Criterii de evaluare a posturilor muncitori
- 8.6. Concluzii
BIBLIOGRAFIE